Moderne malerier fra Færøerne og Danmark

Moderne malerier fra Færøerne og Danmark

2. oktober 2020 Slået fra Af Jakob

Hvis du er interesseret i stærke naturmalerier fra Danmark og Færøerne, så tag et smut forbi galleri A9TA. Her skaber kunstneren Anita Køllum Petersen flotte malerier af natur, mennesker og dyr. Hun er især kendt for sine mange billeder af får.

En stærk kvinde fra Færøerne

Anita Køllum er oprindeligt fra Færøerne, men har de sidste mange år været bosiddende ved Faaborg på Sydfyn. Hun er oprindeligt uddannet lære, men lysten og trangen til at male var større, og hun har derfor de sidste 12 udelukket ernæret sig som maler.

Udstillinger og lovord

Anita Køllum har været udstillet mange gange, og flere af hendes udstillinger er blevet lovprist. F.eks. skrev Mai-Britt Schulltz, indehaver af Kragekjær Kunstskole følgende om en undstilling i 2015 på Færøerne:

”… Dynamisk og koloristisk sikkerhed, er ord der trænger sig på, når man ser disse malerier. En sikker sans for oplevelsen og det dristige farvevalg er med til at åbne øjnene for de mange nuancer i et fårs pels, en fjeldside, et landskab. – De åbner betragterens øjne for den nordlige del af verdens mangfoldighed af farver. Hyldesten til de færøske kvinders aldrig hvilende hænder, der strikker kærlighed og uld sammen til varme for deres kære er en helt særlig fornøjelse. Farve, uld og kærlighed – bredt ud over lærreder…”

Her finder du hende

På hendes hjemmeside kan du se hvor Anita aktuelt udstiller, se et samlet galleri af alle hendes malerier, læse hendes betragtninger, samt kontakte hende hvis man f.eks. ønsker at købe et af hendes billeder.

Tilbage er der kun at lade hendes billeder tale for sig selv. Hvis du er interesseret så kan det varmt anbefales at tage et smut forbi hendes hjemmeside på www.a9ta.dk, eller se hendes malerier på udstilling. Du kan finde ud af hvor og hvornår hun udstiller her.