Hvad er Lys anlæg?

1. juni 2021 Slået fra Af Mikkel

Anlæg, der oplyser fuldt eller partielt, er helt konkret med til at synliggøre dit produkt eller dit budskab. Anlæg kan omfatte alle former for belysning fra nogle enkelte spots til gigantiske lys-kanoner, der saluterer nattehimlen.

Lysanlæg anvendes til f.eks. koncerter, teaterforestillinger, foredrag, idrætsstævner m.m. Anlæg kan lejes hos større eller mindre firmaer, der har specialiseret sig i lys og lyssætning, og lysanlæg leveres både med og uden tekniker. Anlæg, der skal levere meget specialiserede lyssætninger, kræver en tekniker, der har øje for mere end det, det almindelige øje ser.

Anlæggets lys kan betyde, at dit firma bliver husket og fremhævet, fordi kunderne, samarbejdspartnerne eller konkurrenterne faktisk kunne se, hvad det hele gik ud på. Anlæggets lys har afgørende betydning for koncerter, modeshows, forestillinger, messestande, showrooms, opvisning og præsentationer generelt.

Anlæg, der leverer lys, gør forskellen på, om oplevelsen bliver komplet, og med et godt lysanlæg risikerer du ikke, at publikum forlader din præsentation eller messestand uden at have fået den oplevelse, du gerne ville formidle.

Anlæg, der leverer lys, skal give lys i rigelige mængder. Derudover er det vigtigt, at udstyret bemandes med teknikere, som forstår hvilke behov netop du og dit produkt har: Skal lyset give fuld knald på farver og bevægelser, eller handler det mere om at skabe en dunkel stemning af middelalderligt kloster?

Anlæg til lys kan bruges til mange formål, og hvert formål kræver sine tekniske specifikationer: Skal lyset komme oppefra eller nedefra? Hvilken farve skal det have? Hvor skal spottene sidde for at ramme helt rigtigt? Skal lyset være bevægeligt?

Anlæg, der skal levere ordentlig lyssætning kræver viden, teknik og udstyr. Men når der ikke er lys eller lyset falder forkert, bemærker man det straks.

Anlæg, der skaber lys, bruges i dag til kreative effekter, der understreger dit budskab

Lysanlæg kan skabe opmærksomhed om netop dit produkt eller dit budskab i form af en skyrose. Skyrose er en ny ‘Hollywood’ lyskaster, som udsender mange kraftige hvide eller farvede lysstråler. Anlægget kaster lyset roterende eller fejende hen over himlen eller kan ramme skyerne synligt. Anlæg, der skaber skyrose, benyttes normalt udendørs til receptioner, åbent-hus, teater og biograf premierer, koncerter, festivaler og andre lignende special-events. Anlægget kan levere alt lige fra en enkelt lysstråle mod aftenhimlen til et lys-show med kunstneriske dimensioner.

Disse shows kan evt. også kombineres med fyrværkeri og laser-show. Afhængig af vejr og placering kan en stor Skyrose effekt ses på en afstand af 5-15 km, og en lille på en afstand af 2-5 km. Anlægget sørger for, at du bliver set!

Hvad kan et lysanlæg gøre for min virksomhed?

Anlægget sørger for, at du, dit produkt eller dit budskab i bogstaveligste forstand bliver set. Anlægget kan med lys understøtte det arbejde, lydanlægget gør, for at du bliver hørt. Når lyd og lys går op i en højere enhed, appellerer dit budskab til modtagerens sanser frem for hans fornuft, og via anlæg med lyd og lys har du mulighed for at give modtageren en oplevelse ud over det sædvanlige.

Anlæg kan skabe stemninger og effekter med lys, som ikke kan opnås via stimulering af andre sanser: F eks forsvinder aldersrynker i det rette lys, og hvem drømmer ikke om det?

Anlæg med lys er også:

  • AV-udstyr
  • ENG-opgaver
  • Storskærme
  • Studieproduktioner
  • Videoudstyr